fbpx
Over Jacky

Jacky

Een verhaal terug in de tijd

 

 

Vroeger

Jacky

De geschiedenis van de overblijvende fabrieksgebouwen op ons terrein gaat terug tot het jaar 1894 waarin fabriek“De Bruyn” werd opgericht als “Usine Saint-Antoine” door Léon & Edmond De Bruyn. Oorspronkelijk werden er allerhande plantaardige oliën verwerkt tot margarine.
Vanaf de jaren 50 maakte de fabriek deel uit van de groep Unilever.
Midden de twintigste eeuw werd er overgeschakeld naar de verwerking van zuivelproducten. Vanaf dan stond het fabrieksterrein bekend als de OLA ijsfabriek. Heel wat ijsjes die nu wereldberoemd zijn, werden hier destijds ontwikkeld of geproduceerd, denk maar aan het bekende raketijsje, de Magnum of de Cornetto.

In 1986 werd de fabriek door Unilever deels verkocht aan de groep Nestlé Belgium die hier de lokale productie stopzette in 1999.
Nestlé, of Jacky, produceerde hier de welbekende gele pudding met bruine suiker, die u nu ook op onze kaart kan terugvinden.

 

Bar

Jacky

Bij Jacky kan u terecht om te genieten, met vrienden, van een heerlijke cocktail, een wijntje, een biertje, iets fris of een mocktail.
Vergezeld van een smakelijke bierplank om te delen, kan de avond al niet meer stuk!

 

Resto

Jacky

Jacky staat garant voor ouderwetse gezelligheid, ongedwongen genieten van comfort food in een vintage, industrieel kader. Lokale gerechten, samengesteld door Food&Passion, doen u het water in de mond lopen.